Resellers login

Over ESI Solar Safety

Maximale veiligheid voor uw zonne-energie systeem

Om uw systeem nog veiliger te maken en verzekerbaar te zijn in de toekomst zijn DC-zekeringen en overspanningsbeveiligingen ontwikkeld speciaal voor zonne-energie systemen.

Universeel
Veiligheid
Plug & Play
Duurzaamheid

Energy Storage Innovations

Energy Storage Innovations (ESI) is opgericht in 2021 in Someren en houdt zich bezig met innovaties op het gebied van energieopslag en veiligheid van PV-systemen. Gezien de huidige markt en de versobering van de salderingsregeling onderzoeken wij de mogelijkheden om energieopslag en optimale veiligheid voor een betaalbare prijs op de markt te brengen. Wij streven ernaar om producten te vinden of te ontwikkelen die niet gebonden zijn aan een bepaald merk omvormer of zonnepaneel. Wij willen producten leveren die universeel toepasbaar zijn en eenvoudig te installeren zodat niet alleen de professional hiermee uit de voeten kan, maar ook de handige doe-het-zelver.

Onder de overkoepelende naam ESI bv vallen de volgende handelsnamen:
Solar Safety
Battery Storage


Solar Safety

Solar Safety is onderdeel van ESI, gericht op oplossingen voor maximale veiligheid en toepasbaarheid voor alle soorten zonnestroomsystemen. Wereldwijd komen er steeds strengere eisen met betrekking tot het beveiligen van omvormers en zonnepanelen. Op termijn zal dit ook in Nederland verplicht worden. Verzekeraars zullen in de toekomst, zelfs voor het wettelijk verplicht is, eisen stellen voor het verzekeren van zonnepanelen. Nu is dit nog niet bij elke verzekeraar en elk systeem het geval, maar er komen steeds vaker geluiden uit de markt dat de verzekeraar, zeker de grotere systemen, niet wil verzekeren. Voor een redelijk kleine investering op een zonnestroomsysteem bieden wij nu al de mogelijkheid om uw systeem te beveiligen.


Brandgevaar

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor het plaatsen van zonnepanelen op hun woning of bedrijfspand. Dit is een goede ontwikkeling: goed voor het milieu en het verlaagt de energiekosten. Toch komen er ook wel eens minder positieve berichten in het nieuws, zoals de overbelasting van het stroomnet, brandgevaarlijkheid van zonnepanelen, de invloed van het weer en niet te vergeten slijtage aan de installatie op termijn. Bij een deugdelijke installatie door specialisten wordt een deel van deze problemen tot een minimum gereduceerd. Op sommige factoren hebben we echter zelf geen invloed, denk aan inslag door de bliksem of een defect in de zonnestroominstallatie.

In een woning is dit in de meterkast allemaal beveiligd door zekeringen en aardlekautomaten. Een omvormer zit vóór een aardlekschakelaar omdat hij stroom terug levert aan het elektriciteitsnet. Tussen de omvormer en de zonnepanelen dient een DC-schakelaar te zitten om de stroom van de zonnepanelen naar de omvormer af te schakelen. De spanning die van de panelen afkomt, blijft echter wel op de kabels voor de schakelaar staan. Deze kunnen dus niet spanningsvrij worden gemaakt. Alleen het merk SolarEdge reduceert de spanning naar 1 volt DC per paneel zodat dit onder de noemer veilige spanning valt.

Meestal zijn de kabels van de panelen naar de omvormer echter tot en met de omvormer niet beveiligd. Zelfs als u de omvormer uitzet blijft er (hoge) spanning op de kabels staan. Indien er zich een probleem voordoet, zoals kortsluiting, overspanning of bliksem, kan dit leiden tot een piekspanning, reverse-current (lekkage van stroom die in tegengestelde richting gaat stromen) en in het ergste geval een vlamboog.


Overspanningsbeveiliging

Om dit optimaal te beschermen leveren wij tegen een gunstige prijs overspanningsboxen/PV-stringboxen/stringboxen voor bijna alle toepassingen. Deze zijn eenvoudig te gebruiken bij elk merk omvormer en zonnepaneel en makkelijk te installeren. Het benodigde bevestigingsmateriaal wordt meegeleverd. De aanschaf van onze producten is een kleine investering die u veel (mogelijke) ellende kan besparen. U heeft namelijk vanaf € 121,- al een overspanningsbeveiliging inclusief BTW thuis geleverd.


Voorwaarden voor een goedwerkende bliksembeveiliging:

  • De omvormer dient geaard te zijn op de meterkast. Is dit niet het geval, dan dient er een aardkabel van de omvormer naar het aardpunt (hoogstwaarschijnlijk in de meterkast) getrokken te worden.
  • De overspanningsbeveiliging mag maximaal 9 meter aan kabel van de omvormer verwijderd zijn.
  • Geadviseerd word een separate kabel van 6mm2 aardkabel te gebruiken.
  • De overspanningsbeveiligingen die wij leveren hebben altijd een dc voorzekering.

 

Heeft u een vraag of wilt u graag advies?

Neem dan contact met ons op. U kunt ook het contactformulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×